Jeugd-, Vrijgezellen-, Echtparen- en Mixkoppelwedstrijden.

Historie

Toen in 1977 onze automatische banen gereed waren in het gerenoveerde “Ons Dorpshuis” werden er ideeën geopperd om een toernooi te organiseren.

Bestuurslid en kastelein Harie Brouns, die recent een prijs had behaald bij een Vrijgezellenwedstrijd, stelde voor een  Vrijgezellentoernooi te houden. 

Pierre Weekers stelde voor hierbij tevens een echtparenwedstrijd te organiseren. “ De Grensschutters” telde een viertal echtparen en ook bij collega-verenigingen zoals “Vriendenkring” Leveroy, “Heidebloem” Roggel en “Gezellige Uren” Baexem kenden wij wel echtparen die  interesse in een dergelijk toernooi zouden hebben.

Zo werd besloten om op 2 en 3 december 1978 de eerste Vrijgezellen- en Echtparenwedstrijden te organiseren. Gezien het animo voor deze wedstrijden werd besloten hiervan een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Vanaf 1979 werden hieraan ook de jeugdwedstrijden gekoppeld. Dat de wedstrijden snel populair waren blijkt wel uit het feit dat de deelname groeide. In qua deelname het topjaar 1981 namen  261 schutters deel t.w. 80 jeugdschutters, 55 vrijgezellen en 63 echtparen.

Tot  begin jaren ’90 bleef de deelname tot ca. 200 schutters gehandhaafd.

Vanaf 2009 werden deze wedstrijden uitgebreid met een Mixkoppelwedstrijd.

Veranderingen vanaf 2019.

Tijden veranderen. Na 41 jaar hebben we daarom ook moeten besluiten de opzet van de jaarlijkse Jeugd-, Vrijgezellen-, Echtparen-en Mixkoppelwedstrijden, te veranderen.

 

Deze wedstrijden vonden in 2022 plaats op zaterdag 19 en zondag 14 november.

 

De uitslagen vindt U hier.

 

Uitslagen van de Jeugd-, Vrijgezellen-, Echtparen-en Mixkoppelwedstrijden van 1978 t/m 2019 kunt U zien via onderstaande links.