Een schuttersfamilie

Zoals vaak bij verenigingen in kleinere plaatsen het geval is, zijn meerdere leden uit een familie lid van dezelfde vereniging. Ook “De Grensschutters” vormen hierop geen uitzondering . Zo is het enthousiasme voor het handboogschieten door Jac Wolters (sr) wel bijzonder sterk op zijn kinderen en achterkleinkinderen overgebracht. Alle acht zoons t.w. Lei, Sjeng, Chris, Piet, Jac , Sjra, Frans en Jo hebben namelijk in de loop der jaren de  handboogsport beoefend of doen dat nog.  Ook dochter Truus (Verheijden) en  de twee schoonzonen Harie Verheijden en Pierre Weekers hebben actief de handboogsport beoefend. Lei Wolters was voor de oprichting van  “De Grensschutters” net als vader  Jac al actief als handboogschutter bij “Vriendschap en Strijd” uit Hunsel.


Lei Wolters op "de Pinkst"


Jo Wolters bij Jac Wolters sr op Speltstraat 8

Dat het 1e zestal in het verleden soms werd gevormd werd door enkel Jac (sr) en 5 zonen is dan ook niet verwonderlijk. Ook werd er bij bijzondere gelegenheden soms in familieverbond geschoten. Op een concours in Linne in 1963 werd een  familiebeker verschoten. De familie Wolters deed hier vanzelfsprekend aan mee en behaalde de 3e prijs. Later werd ook enkele malen geschoten tegen de bekende schuttersfamilie Hendriks uit Boukoul.

Dat ook Jac’s kleinkinderen een aardig pijltje kunnen schieten bewijst al jaren onze Keizer Rob Weekers. Wim Weekers en Jac en Jo Wolters (zonen van Sjeng) hoorden als jeugdschutters bij de besten en zouden het bij de senioren ook best goed doen.

<< terug